Inriktning

Antal: 34

• Hantverksprogrammet

Inriktning finsnickeri

Tycker du om att arbeta kreativt och skapande? Har du idéer och tycker om att bygga? På S:t Eriks gymnasium får du lära dig tillverka möbler med stigande svårighetsgrad.

• Film och regi, spetsutbildning

Spetsutbildningen Film & regi på St. Eriks gymnasium är ett unikt program som håller en högre nivå än andra gymnasieskolor med inriktning film i Stockholm. En certifierad spetsutbildning utses av Skolverket, baserat på undervisningens höga kunskapsmål och pedagogiska kvalitet, liksom god samverkan med branschinstitut och högskolor.

• Information om gymnasiallärling

Med lärling menas att minst 50% av din studietid är förlagd ute på en arbetsplats. För dig som elev innebär det att under ditt sista år kommer större delen av dina studier göras på en arbetsplats.

• Textil design

Vårt mål är att kunna ge dig en utbildning av högsta kvalitet, där sömnad, design och konstruktion är i fokus. Alla våra lärare är legitimerade i ämnena som de undervisar i och all undervisning är lärarledd.

• Frisör

Under din utbildning kommer du att utbildas av yrkeslärare med många år av erfarenhet av att driva eget företag inom frisöryrket. Lärarna har gesäll- och mästarbrev.

• Florist

Under din utbildning får du möjlighet att utveckla din konstnärliga talang genom att arbeta med blommor, färg och form. Du får binda buketter och dekorationer inom olika teman som: vardag, fest, begravning, bröllop och mycket mer.

• Inriktning musikproduktion

Vill du jobba med klanger, sound, ord, rytmer, och musik? Vill du lära dig att spela in och producera musik till artister, TV, radio, film och spel?

• Inriktning musikal

Musikal Har du ett brinnande intresse för sång, dans och teater? Vill du jobba med dessa uttryck? Stå på scen? Arbeta tillsammans med olika föreställningar och samtidigt få behörighet till högskolan?

• Inriktning musik

Har du ett passionerat intresse för att sjunga eller spela? Vill du utveckla ditt musikaliska uttryck? Vill du stå på scen, möta en publik och arbeta tillsammans med andra i olika typer av scenproduktioner?

• El- och energiprogrammet

El och energiprogrammet har funnits länge på S:t Eriks gymnasium och har en lång tradition av att arbeta nära företag och branschorganisation för elbransch.

• Inriktning Teater

Arbeta tillsammans i kollektiva, konstnärliga processer? Vill du i framtiden arbeta inom teater? Eller inom ett yrke där kunskap om mänskligt samspel står i fokus?

• Inriktning Bild och formgivning

Vill du ha en bred konstnärlig och kreativ utbildning inom bild- och formskapande? Vill du utveckla din förmåga att skapa, uppleva och tolka måleri, skulptur, digital bild, foto, formgivning, keramik och olika samtida uttryck för estetisk kommunikation?

• Inriktning Animation

Utbildningen är till för dig som är intresserad av animation, oavsett om det handlar om 2D- eller 3D-animering, och är en profil av Estetik och media på det Estetiska programmet.

Kategorier:
  • Börja på S:t Eriks gymnasium?

Vill du söka till år 1 på S:t Eriks gymnasium? Går du på gymnasiet och vill byta till S:t Eriks gymnasium? Gör så här!

• Besök av gammal dam

Hälften av klass Sc14T sätter upp den schweiziska pjäsen Besök av gammal dam av Friedrich Dürrenmatt på Kulturhuset Stadsteatern i Skärholmen.

• Spring Awakening

Spring Awakening är en musikal baserad på pjäsen "Våren vaknar" av den tyske författaren Frank Wedekind.

• Övergripande stöd 2017 / 2018

Tider för stöd

• Matematik - tisdagar 15-17, sal A5130
    • Engelska - tisdagar 15-17, sal A5108
    • Svenska - tisdagar 15-17, sal A5109
    • Mattecentrum - tisdagar 17-19, sal A5110

• STÖD

Vi har speciella stödtider då alla elever är välkomna! Du stannar så länge du vill och behöver.
    Det finns också två specialpedagoger på skolan. De kontaktas per mail eller via mentor.

• Programmet för hantverk och produktion, inriktning florist

Programmet för hantverk och produktion med inriktning florist är ett yrkesinriktat program som ska förbereda eleverna för arbete inom blomsterbranschen

Eleverna får grundläggande kunskaper inom binderi, formgivning och försäljning.

• Naturvetenskap

På S:t Eriks Gymnasium har vi inriktningen Naturvetenskap. Detta är den inriktning inom Naturvetenskapsprogrammet som ger bredast behörighet till högskolor och universitet.

• Florist - blomsterdesign

Floristutbildningen är för dig som har ett estetiskt intresse och vill arbeta med färg och form med levande materiel.

• Välkommen till S:t Eriks Gymnasium

S:t Eriks gymnasium är en stor gymnasieskola mitt på Kungsholmen, med goda kommunikationer och nära till allt. Här finns en spännande blandning av både högskoleförberedande program och yrkesprogram där kreativitet och kunskap står i centrum.