Digitalt

Antal: 23

• Inriktning Animation

Animation är en profil av Estetik och media är till för dig som är intresserad av animation, oavsett om det handlar om 2D- eller 3D-animering.

• Ungefär lika med

≈ [ Ungefär Lika Med ] av Jonas Hassen Khemiri

Hur mycket är du värd?

- ”En tjuga, en tia, en femma kanske?”.

• Klass

"Den mest komiska komedi som övergår i den mest tragiska tragedi"

• Årets slutproduktioner - teater

Vår fantastiska avgångsklass sätter upp två stycken produktioner; KLASS av Dennis Magnusson och UNGEFÄR LIKA MED av Jonas Hassen Khemiri!  Produktionerna spelas på Fria Teatern i Högdalen under perioden 19-26 maj!

• Film och regi, spetsutbildning

Spetsutbildningen Film & regi på St. Eriks gymnasium är ett unikt program som håller en högre nivå än andra gymnasieskolor med inriktning film i Stockholm. En certifierad spetsutbildning utses av Skolverket, baserat på undervisningens höga kunskapsmål och pedagogiska kvalitet, liksom god samverkan med branschinstitut och högskolor.

• Studentavslutning

4 juni 2019 tar S:t Eriks avgångselever studenten. Utspringet är 13.00. Dessförinnan ordnar skolan ett högtidligt program för studenterna med bl.a. samling i kyrkan och lunch. Studenterna kommer få närmare information om programmet inom kort.

• Information om gymnasiallärling

Med lärling menas att minst 50% av din studietid är förlagd ute på en arbetsplats. För dig som elev innebär det att under ditt sista år kommer större delen av dina studier göras på en arbetsplats.

• Textil design

Vårt mål är att kunna ge dig en utbildning av högsta kvalitet, där sömnad, design och konstruktion är i fokus. Alla våra lärare är legitimerade i ämnena som de undervisar i och all undervisning är lärarledd.

• Frisör

Under din utbildning kommer du att utbildas av yrkeslärare med många år av erfarenhet av att driva eget företag inom frisöryrket. Lärarna har gesäll- och mästarbrev.

• Florist

Under din utbildning får du möjlighet att utveckla din konstnärliga talang genom att arbeta med blommor, färg och form. Du får binda buketter och dekorationer inom olika teman som: vardag, fest, begravning, bröllop och mycket mer.

• Inriktning musikproduktion

Vill du jobba med klanger, sound, ord, rytmer, och musik? Vill du lära dig att spela in och producera musik till artister, TV, radio, film och spel?

• Inriktning musikal

Musikal Har du ett brinnande intresse för sång, dans och teater? Vill du jobba med dessa uttryck? Stå på scen? Arbeta tillsammans med olika föreställningar och samtidigt få behörighet till högskolan?

• Inriktning musik

Har du ett passionerat intresse för att sjunga eller spela? Vill du utveckla ditt musikaliska uttryck? Vill du stå på scen, möta en publik och arbeta tillsammans med andra i olika typer av scenproduktioner?

• Estetiska programmet

Du som börjar på estetiska programmet på S:t Eriks gymnasium har möjlighet att välja att fortsätta läsa ditt språk (franska, tyska, spanska steg 3) från grundskolan redan under år ett.

Kategorier:
  • En dag på övningsskolan: "Det är pirrigt"

VFU/lärarutbildning

Särskilt utvald övningsskola

S:t Eriks gymnasium är en särskilt utvald övningsskola för lärarutbildningen vid Stockholms universitet.

• Programinriktat val (IMV)

Från och med den 1 juli 2019 ersätts Preparandutbildningen och Programinriktat individuellt val av Programinriktat val. Programinriktat val är en utbildning som är inriktad mot ett visst nationellt program.

• Studie- och yrkesvägledning

Syftet är att ge god vägledning inför de olika val och beslut eleverna ställs inför.

Elevernas egna behov och förväntningar är grunden i vägledningsarbetet och respekt för varje individ är den självklara utgångspunkten.