Högskoleförberedande program

Antal: 31

• Inriktning Animation

Animation är en profil av Estetik och media är till för dig som är intresserad av animation, oavsett om det handlar om 2D- eller 3D-animering.

• Film och regi, spetsutbildning

Spetsutbildningen Film & regi på St. Eriks gymnasium är ett unikt program som håller en högre nivå än andra gymnasieskolor med inriktning film i Stockholm. En certifierad spetsutbildning utses av Skolverket, baserat på undervisningens höga kunskapsmål och pedagogiska kvalitet, liksom god samverkan med branschinstitut och högskolor.

• Inriktning musikproduktion

Vill du jobba med klanger, sound, ord, rytmer, och musik? Vill du lära dig att spela in och producera musik till artister, TV, radio, film och spel?

• Inriktning musikal

Musikal Har du ett brinnande intresse för sång, dans och teater? Vill du jobba med dessa uttryck? Stå på scen? Arbeta tillsammans med olika föreställningar och samtidigt få behörighet till högskolan?

• Inriktning musik

Har du ett passionerat intresse för att sjunga eller spela? Vill du utveckla ditt musikaliska uttryck? Vill du stå på scen, möta en publik och arbeta tillsammans med andra i olika typer av scenproduktioner?

• Estetiska programmet

Du som börjar på estetiska programmet på S:t Eriks gymnasium har möjlighet att välja att fortsätta läsa ditt språk (franska, tyska, spanska steg 3) från grundskolan redan under år ett.

• El- och energiprogrammet

El och energiprogrammet har funnits länge på S:t Eriks gymnasium och har en lång tradition av att arbeta nära företag och branschorganisation för elbransch.

• Inriktning Teater

Arbeta tillsammans i kollektiva, konstnärliga processer? Vill du i framtiden arbeta inom teater? Eller inom ett yrke där kunskap om mänskligt samspel står i fokus?

• Inriktning Bild och formgivning

Vill du ha en bred konstnärlig och kreativ utbildning inom bild- och formskapande? Vill du utveckla din förmåga att skapa, uppleva och tolka måleri, skulptur, digital bild, foto, formgivning, keramik och olika samtida uttryck för estetisk kommunikation?

• Inriktning Animation

Utbildningen är till för dig som är intresserad av animation, oavsett om det handlar om 2D- eller 3D-animering, och är en profil av Estetik och media på det Estetiska programmet.

Kategorier:
  • Börja på S:t Eriks gymnasium?

Vill du söka till år 1 på S:t Eriks gymnasium? Går du på gymnasiet och vill byta till S:t Eriks gymnasium? Gör så här!

• Besök av gammal dam

Hälften av klass Sc14T sätter upp den schweiziska pjäsen Besök av gammal dam av Friedrich Dürrenmatt på Kulturhuset Stadsteatern i Skärholmen.

• Spring Awakening

Spring Awakening är en musikal baserad på pjäsen "Våren vaknar" av den tyske författaren Frank Wedekind.

• Övergripande stöd 2017 / 2018

Tider för stöd

• Matematik - tisdagar 15-17, sal A5130
    • Engelska - tisdagar 15-17, sal A5108
    • Svenska - tisdagar 15-17, sal A5109
    • Mattecentrum - tisdagar 17-19, sal A5110

• STÖD

Vi har speciella stödtider då alla elever är välkomna! Du stannar så länge du vill och behöver.
    Det finns också två specialpedagoger på skolan. De kontaktas per mail eller via mentor.

• Stipendier

Visste du att det finns en rad olika stipendier som du kan söka? Här hittar du en sammaställning av dem. Om du har frågor om att söka stipendium ska du kontakta skolans kurator Liselotte Sundén.

• Naturvetenskap

På S:t Eriks Gymnasium har vi inriktningen Naturvetenskap. Detta är den inriktning inom Naturvetenskapsprogrammet som ger bredast behörighet till högskolor och universitet.

• Försäkringar

Stockholm stads kollektiva olycksfallsförsäkring gäller dygnet runt för barn och
    ungdomar upp till 24 år.

Försäkringsbolaget är Crawford & Co

• Individuellt val läsåret 2021-2022

Som elev på ett nationellt program ska du välja kurser inom det individuella valet motsvarande 200 poäng. Varje elev som vill har rätt att välja en kurs i Idrott och hälsa samt en kurs i något estetiskt ämne.

• Välkommen till S:t Eriks Gymnasium

S:t Eriks gymnasium är en stor gymnasieskola mitt på Kungsholmen, med goda kommunikationer och nära till allt. Här finns en spännande blandning av både högskoleförberedande program och yrkesprogram där kreativitet och kunskap står i centrum.