Yrkesprogram

Antal: 28

• Hantverksprogrammet

Inriktning finsnickeri

Tycker du om att arbeta kreativt och skapande? Har du idéer och tycker om att bygga? På S:t Eriks gymnasium får du lära dig tillverka möbler med stigande svårighetsgrad.

• Information om gymnasiallärling

Med lärling menas att minst 50% av din studietid är förlagd ute på en arbetsplats. För dig som elev innebär det att under ditt sista år kommer större delen av dina studier göras på en arbetsplats.

• Textil design

Vårt mål är att kunna ge dig en utbildning av högsta kvalitet, där sömnad, design och konstruktion är i fokus. Alla våra lärare är legitimerade i ämnena som de undervisar i och all undervisning är lärarledd.

• Frisör

Under din utbildning kommer du att utbildas av yrkeslärare med många år av erfarenhet av att driva eget företag inom frisöryrket. Lärarna har gesäll- och mästarbrev.

• Florist

Under din utbildning får du möjlighet att utveckla din konstnärliga talang genom att arbeta med blommor, färg och form. Du får binda buketter och dekorationer inom olika teman som: vardag, fest, begravning, bröllop och mycket mer.

• Finsnickeri

Sedan 1937 har det utbildats möbel- och inredningssnickare på S:t Eriks gymnasium. Många av Stockholms snickare, snickarmästare, slöjdlärare och en och annan arkitekt har fått sin grundläggande träutbildning här på vår skola.

• Florist - blomsterdesign - komvux

I utbildningen lär du dig att skapa buketter, dekorationer, arrangemang och planteringar till olika teman såsom fest, vardag, bröllop, begravning, jul, nyår och påsk.

• Frisör - komvux

Du kommer att göra klippningar på dam/herr, festfrisyrer och långhårsuppsättningar både till vardag och fest/brud.

• Finsnickeri - komvux

Du lär dig de grundläggande kunskaperna och färdigheterna inom trä- och möbelteknik som krävs för ett yrke som möbel- och inredningssnickare. Fackteori och praktik varvas i undervisningen.

• Textil design - Komvux

Grundläggande textilutbildning 60 veckor (tre terminer)
    för vuxna på S:t Eriks Gymnasium

• Börja på S:t Eriks gymnasium?

Vill du söka till år 1 på S:t Eriks gymnasium? Går du på gymnasiet och vill byta till S:t Eriks gymnasium? Gör så här!

• Övergripande stöd 2017 / 2018

Tider för stöd

• Matematik - tisdagar 15-17, sal A5130
    • Engelska - tisdagar 15-17, sal A5108
    • Svenska - tisdagar 15-17, sal A5109
    • Mattecentrum - tisdagar 17-19, sal A5110

• STÖD

Vi har speciella stödtider då alla elever är välkomna! Du stannar så länge du vill och behöver.
    Det finns också två specialpedagoger på skolan. De kontaktas per mail eller via mentor.

• Stipendier

Visste du att det finns en rad olika stipendier som du kan söka? Här hittar du en sammaställning av dem. Om du har frågor om att söka stipendium ska du kontakta skolans kurator Liselotte Sundén.

• Försäkringar

Stockholm stads kollektiva olycksfallsförsäkring gäller dygnet runt för barn och
    ungdomar upp till 24 år.

Försäkringsbolaget är Crawford & Co

• Individuellt val läsåret 2021-2022

Som elev på ett nationellt program ska du välja kurser inom det individuella valet motsvarande 200 poäng. Varje elev som vill har rätt att välja en kurs i Idrott och hälsa samt en kurs i något estetiskt ämne.

• Florist - blomsterdesign

Floristutbildningen är för dig som har ett estetiskt intresse och vill arbeta med färg och form med levande materiel.

• Välkommen till S:t Eriks Gymnasium

S:t Eriks gymnasium är en stor gymnasieskola mitt på Kungsholmen, med goda kommunikationer och nära till allt. Här finns en spännande blandning av både högskoleförberedande program och yrkesprogram där kreativitet och kunskap står i centrum.