S:t Eriks gymnasium deltar i pilotverksamhet för snabbtest av covid-19

S:t Eriks gymnasium i Stockholms stad deltar i en pilotverksamhet för antigentest, också kallat snabbtest. Om det identifieras fall av covid-19 på skolan kan det bli aktuellt att skicka ut ett centralt provtagningsteam till skolan för att låta elever ta ett snabbtest.

Skolöverläkaren beslutar i samråd med rektorn om vilka elever eller elevgrupper som ska testas. Att testa sig är frivilligt.

Bidra till minskad smittspridning

Skolledningen har valt att delta eftersom man vill bidra till att minska smittspridning i samhället. Genom snabbtest kan man tidigt upptäcka fall av covid-19 och därmed bryta en eventuell smittspridning.

Genomföra fler snabbtester

Stockholm. Övriga gymnasieskolor i Stockholm stad som deltar i pilotverksamheten är Norra Reals gymnasium och Södra Latins gymnasium.

Pilotverksamheten är ett samarbete mellan utbildningsförvaltningen, Karolinska Universitetslaboratoriet och Smittskydd Stockholm.

Testperioden börjar 21 april och pågår under två veckor.

Har du frågor är du välkommen att kontakta rektorn på skolan, Madeleine Heiman madeleine.heiman@edu.stockholm.se eller gymnasiedirektör, Joachim Håkansson, 08-508 33 650, e-post joachim.hakansson@edu.stockholm.se