Inriktning musik

Har du ett brinnande intresse för sång, dans och teater? Vill du jobba med dessa uttryck? Stå på scen? Arbeta tillsammans i olika produktioner och samtidigt få behörighet till högskolan?  Då är musikalprofilen helt rätt för dig.

Inriktning musik, profil musikal

Krav för examen på högskoleförberedande program

Så ansöker du - Arbetsprov Musikal 2018-2019

Vi erbjuder dig en bred utbildning med:

• individuell sång,
  • sång i grupp,
  • dansundervisning
  • teaterundervisning,
  • musikteori och
  • körsång.

I varje årskurs jobbar vi med någon form av sceniskt projekt där vi övar scennärvaro och möter publik. Detta utmynnar i en stor slutproduktion i årskurs 3, en musikal med orkester, ljus och ljud – så nära en professionell musikaluppsättning man kan komma. Hos oss får du verkligen chansen att utveckla dina färdigheter inom musikalens tre uttryck och känna på hur det är att vara musikalartist.

Aktiv på scen

Musikalprofilen på S:t Eriks gymnasium är högskoleförberedande och ger dig goda förutsättningar för vidare studier vid både konstnärliga och andra högskolor. Musikalutbildningen på S:t Eriks gymnasium har funnits sedan 1996 och många av våra gamla elever har gått vidare till högre musikalutbildningar och flera arbetar som musikalartister. Samtliga lärare som undervisar på musikalprofilen är behöriga, många är också själva aktiva på scen. Det Estetiska programmet har också ett samarbete med Stadsteatern i Stockholm vilket innebär att vi går och ser många av deras föreställningar.

Kontaktperson:
Katarina Markendahl Duda, lärare/inriktningsledare
katarina.markendahl@stockholm.se
telefon 08-508 38 273

Ta scenvägen till högskolan! Hör vad våra elever som går musikal tycker är det bästa med sin utbildning. Sjunga, dansa och spela teater. Här får du verkligen chansen att utveckla dina färdigheter inom dessa musikalens tre uttryck. Vi erbjuder dig en bred utbildning med individuella sånglektioner, sång i grupp, dans- och teaterundervisning. Varje årskurs jobbar vi med någon form av sceniskt projekt med fokus på musikal, vi övar scennärvaro och möter publik. I åk 3 sätter vi upp en fullängds musikaluppsättning med både dag- och kvällsföreställningar. Kom upp på scen hos oss! #sterik #gymnasium #viärsterik #jagärsterik #möjligheternas skola #musikal #sång #broadway #teater #dans #scen

Ett inlägg delat av steriksgymnasium (@steriksgymnasium)