Inriktning Estetik och media

Animation är en profil av Estetik och media är till för dig som är intresserad av animation, oavsett om det handlar om 2D- eller 3D-animering. Vi arbetar främst med digitala animationer, berättande och karaktärsarbete och det passar dig som funderar på att studera vidare inom animerad film, spelgrafik, illustration eller digitalt bildskapande.

Krav för examen på högskoleförberedande program

Du får lära dig grunderna inom 2D- och 3D-animation och kan sedan välja vilken av dessa tekniker du vill fördjupa dig inom. Animationerna skapas till största delen med hjälp av datorer och digitala ritplattor. Du behöver inte ha animerat tidigare för att söka oss, däremot är det en stor fördel om du har erfarenhet av att skapa berättelser och att teckna.

För att bredda kunskaperna ingår det bland annat en kurs i Film- och TV-produktion samt en kurs i Film- och interaktiv ljudproduktion, förutom kurser i Medieproduktion och Estetisk kommunikation.

Lokaler och utrustning

Vi har goda tekniska resurser med bärbara elevdatorer samt stationära datorer i en sal anpassad för animation. De programvaror vi arbetar mest med är Animate CC, TVPaint Animation, Blender, Photoshop CC, Krita, Substance Painter, Premiere Pro CC samt Logic Pro X.

Utbildningsvägar efter gymnasieexamen

Spännvidden i vår utbildning gör dig väl rustad att efter gymnasieexamen söka vidare till en mångfald av kreativa utbildningar och förbereder dig för högskolestudier inom främst de konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områdena. Under utbildningens gång får du information och vägledning för att söka dig vidare till högre studier.

Besök gärna vår sida på Vimeo

Kontaktperson:
Jonas Melin, lärare