Studie- och yrkesvägledning

Antal: 15

• Digitalt Öppet hus

Torsdagen den 4/2 kl 17.00-17.30 och 17.30-18.00 har du möjlighet att delta vid S:t Eriks gymnasiums digitala öppna hus.

• Frisör - komvux

Du kommer att göra klippningar på dam/herr, festfrisyrer och långhårsuppsättningar både till vardag och fest/brud.

• Finsnickeri - komvux

Du lär dig de grundläggande kunskaperna och färdigheterna inom trä- och möbelteknik som krävs för ett yrke som möbel- och inredningssnickare. Fackteori och praktik varvas i undervisningen.

• Estetiska programmet

Du som börjar på estetiska programmet på S:t Eriks gymnasium har möjlighet att välja att fortsätta läsa ditt språk (franska, tyska, spanska steg 3) från grundskolan redan under år ett.

Kategorier:
  • Våra utbildningar

Vi erbjuder en stor variation på program, inriktningar och profiler

Högskoleförberedande program

• Börja på S:t Eriks gymnasium?

Vill du söka till år 1 på S:t Eriks gymnasium? Går du på gymnasiet och vill byta till S:t Eriks gymnasium? Gör så här!

• Prövning

Du har som inskriven elev på vår skola, rätt att pröva en kurs som du har fått betyg F i eller där betygsunderlag saknas (BUS).

• Individuellt val läsåret 2021-2022

Som elev på ett nationellt program ska du välja kurser inom det individuella valet motsvarande 200 poäng. Varje elev som vill har rätt att välja en kurs i Idrott och hälsa samt en kurs i något estetiskt ämne.

• Studie- och yrkesvägledning

Syftet är att ge god vägledning inför de olika val och beslut eleverna ställs inför.

Elevernas egna behov och förväntningar är grunden i vägledningsarbetet och respekt för varje individ är den självklara utgångspunkten.

För elever

Du hittar även kontaktuppgifter till elevhälsa, studie- och yrkesvägledning, försäkringar och annat som kan vara bra att veta.

• Välkommen till S:t Eriks Gymnasium

S:t Eriks gymnasium är en stor gymnasieskola mitt på Kungsholmen, med goda kommunikationer och nära till allt. Här finns en spännande blandning av både högskoleförberedande program och yrkesprogram där kreativitet och kunskap står i centrum.