Gymnasiesärskola

Antal: 13

• Börja på S:t Eriks gymnasium?

Vill du söka till år 1 på S:t Eriks gymnasium? Går du på gymnasiet och vill byta till S:t Eriks gymnasium? Gör så här!

• Programmet för hantverk och produktion

Hantverksprogrammet på gymnasiesärskolan är för dig som vill använda din skaparförmåga och kreativitet.

Vi har tre olika inriktningar:

• Finsnickeri
    • Florist
    • Frisör
  • Programmet för hantverk och produktion, inriktning florist

Programmet för hantverk och produktion med inriktning florist är ett yrkesinriktat program som ska förbereda eleverna för arbete inom blomsterbranschen

Eleverna får grundläggande kunskaper inom binderi, formgivning och försäljning.

• Försäkringar

Stockholm stads kollektiva olycksfallsförsäkring gäller dygnet runt för barn och
    ungdomar upp till 24 år.

Försäkringsbolaget är Crawford & Co

• Skolpsykolog

Vår skolpsykolog arbetar med gymnasiesärskolans nationella och individuella program.

Till skolpsykologen kan du vända dig om du behöver samtal för att hitta lösningar på det du tycker är svårt. Det kan vara till exempel problem med relationer till kompisar, flickvän eller pojkvän.

• Programmet för samhälle, natur och språk

Programmet för samhälle, natur och språk är ett program som ger kunskaper om samhällsfrågor, språk, natur och miljö. Programmet ska också förbereda eleverna för arbete inom dessa områden.

• Individuella program

På individuella program får eleven arbeta utifrån sina förutsättningar och tidigare erfarenheter.

• Fritidsverksamhet

Fritidsverksamheten är öppen, med vissa undantag, under eftermiddagarna och på skollov. Den vänder sig till ungdomar i gymnasiesärskolan som behöver omsorg efter skoldagens slut.

• Välkommen till S:t Eriks Gymnasium

S:t Eriks gymnasium är en stor gymnasieskola mitt på Kungsholmen, med goda kommunikationer och nära till allt. Här finns en spännande blandning av både högskoleförberedande program och yrkesprogram där kreativitet och kunskap står i centrum.