Till innehåll på sidan

Inriktning musikal

Musikal Har du ett brinnande intresse för sång, dans och teater? Vill du jobba med dessa uttryck? Stå på scen? Arbeta tillsammans med olika föreställningar och samtidigt få behörighet till högskolan?

Då är musikalprofilen helt rätt för dig. Vi erbjuder dig en bred utbildning med sång, dans- och teaterundervisning, musikteori och kör. I varje årskurs jobbar vi med någon form av sceniskt projekt där vi övar scennärvaro och möter publik. Detta utmynnar i en stor slutproduktion i årskurs 3, en musikal med orkester, ljus och ljud – så nära en professionell musikaluppsättning som man kan komma. Hos oss får du verkligen chansen att utveckla dina färdigheter inom musikalens tre uttryck och känna på hur det är att vara musikalartist.

Musikalprofilen på S:t Eriks gymnasium är högskoleförberedande och ger dig goda förutsättningar för vidare studier vid både konstnärliga högskolor och andra universitet och högskolor. Musikalutbildningen på S:t Eriks gymnasium har funnits sedan 1996 och många av våra gamla elever har gått vidare till högre musikalutbildningar och flera arbetar som musikalartister. Samtliga lärare som undervisar på musikalprofilen är behöriga, många är också själva aktiva på scen. Vi har också kontakt med Kulturhuset Stadsteatern och andra teatrar i Stockholm vilket gör att vi går på olika föreställningar med våra elever.

Dela: