Till innehåll på sidan

Inriktning musik

Musik

Har du ett passionerat intresse för att sjunga eller spela? Vill du utveckla ditt musikaliska uttryck? Vill du stå på scen, möta en publik och arbeta tillsammans med andra i olika typer av scenproduktioner? Vill du i framtiden ha möjlighet att arbeta som musiker/artist och få behörighet till universitet/högskola? Då är musikprofilen på S:t Eriks gymnasium helt rätt för dig.

Musikprofilen vänder sig till dig som vill jobba med din röst/ditt huvudinstrument och få en bred och djup förståelse för musik som hantverk och estetiskt uttryck. Vi erbjuder dig en utbildning med lektioner på ditt huvudinstrument, bruksspel och ackompanjemang, musikproduktion, ensemble och gehör- och musiklära.

I varje årskurs jobbar vi med sceniska projekt i olika former. Målet är att du ska få erfarenhet av helheten kring en scenisk musikproduktion. Musikprofilen är högskoleförberedande och ger dig utmärkta förutsättningar för vidare studier på universitet/högskola.

Musikprofilen startades 2005, och många av våra elever har gått vidare till högre utbildning och fortsatt att ägna sig åt musik. Samtliga lärare är behöriga och legitimerade. Många är aktiva som musiker, sångare, producenter och artister.

Dela: