Till innehåll på sidan

Inriktning Animation

Utbildningen är till för dig som är intresserad av animation, oavsett om det handlar om 2D- eller 3D-animering, och är en profil av Estetik och media på det Estetiska programmet.

Digitala animationer

Vi arbetar främst med digitala animationer, berättande och karaktärsarbete och passar dig som funderar på att studera vidare inom animerad film, spelgrafik, illustration eller digitalt bildskapande. Men det passar även dig som vill studera vidare inom många andra områden efter gymnasiet eftersom det estetiska programmet är högskoleförberedande.

Animationerna skapas till största delen med hjälp av datorer och digitala ritplattor. Du får lära dig grunderna inom 2D- och 3D-animation och kan sedan välja vilken av dessa tekniker du vill fördjupa dig inom. För att fördjupa kunskaperna läser ni Animation – specialisering två gånger, en med fokus på ljud och specialeffekter och en för att skapa ett slutprojekt. Dessutom ingår det kurser i Film- och tv-produktion, Medieproduktion och Estetisk kommunikation.

Du behöver inte ha animerat tidigare för att söka oss, däremot är det en stor fördel om du har erfarenhet av att skapa berättelser och att teckna.

Vi har goda tekniska resurser med bärbara elevdatorer samt stationära datorer i två salar anpassad för animation. De programvaror vi arbetar mest med är TVPaint Animation, Blender, Adobe Animate, Krita, FireAlpaca, Adobe Photoshop, Adobe Premiere Pro samt Adobe Audition.
 

Mer information och kontakt

Besök gärna vår sida på Vimeo för att se elevarbeten 

Animationstips finns på vår Wordpressida 

 

Jonas Melin, förstelärare i animation och digital bild, jonas.melin@edu.stockholm.se

Nina Larsson, lärare i animation och digital bild, nina.larsson@edu.stockholm.se  

Carolina Nylund, bildredaktör och medielärare, carolina.nylund@edu.stockholm.se

 

Dela: