Till innehåll på sidan

Florist - blomsterdesign

Floristutbildningen är för dig som har ett estetiskt intresse och vill arbeta med färg och form med levande materiel. Under utbildningen utbildas du för ett kommande serviceyrke med många kundkontakter samtidigt som du har möjlighet att utveckla ditt estetiska intresse.

Med blommorna i centrum ger vi dig en gedigen hantverksutbildning som svarar mot framtidens krav på ökad kompetens. Vi månar om att förvalta floristyrkets hantverkstradition och med denna tradition som grund arbetar vi med nya tekniker, material och trender.

Du får lära dig olika blomsterbinderier från den enklaste buketten till det mer avancerade tävlingsbinderiet, men även färg och formlära, exponering, botanik och yrkesspråk.

Vi har nya ljusa lokaler anpassade till vår verksamhet. All vår undervisning är lärarledd och levande blommor köps in varje vecka. Vi lärare är behöriga floristlärare med gesäll och mästarbrev samt mångårig erfarenhet från blomsterbranschen och vi har ett aktivt utvecklingssamarbete med andra floristutbildningar i Sverige och Europa.

I utbildningen ingår APL (Arbetsplatsförlagt lärande) under 16 veckor.

Efter utbildningen kan du:
• Arbeta som florist och blomsterdesigner
• Starta egen butik eller företag
• Arbeta med inredning och homestyling
• Arbeta inom trädgård
• Vidareutbilda dig till trädgårdsdesigner, inredare, dekoratör eller något annat yrke inom design och styling.

Kontakta oss gärna på avdelningen,
telefon 08-508 38 312.

Behörighetspaket

Välj paketet och du får den grundläggande behörigheten till högskolan.
Du läser Svenska 2 och 3 samt Engelska 6, totalt 300 poäng.

Dela: