Film och regi, spetsutbildning

Spetsutbildningen Film & regi på St. Eriks gymnasium är ett unikt program som håller en högre nivå än andra gymnasieskolor med inriktning film i Stockholm. En certifierad spetsutbildning utses av Skolverket, baserat på undervisningens höga kunskapsmål och pedagogiska kvalitet, liksom god samverkan med branschinstitut och högskolor.

Film & regi erbjuder dig som elev ett handfast och målinriktat lärande med tonvikt på praktisk produktion. Här lär du dig att göra film genom hela produktionsprocessen, från förproduktion och manusskrivande, genom upprepade inspelningar och regi, till redigering och efterbearbetning. Detta varvas med väl avvägda moment inom filmhistoria och teori.

På spetsutbildningen få du chansen att fördjupa dina kunskaper inom film, tillsammans med andra som delar ditt stora intresse.

Dina profilämnen inom film läser du i snabbare takt än vad läroplanen säger, med hjälp av välutbildade och engagerade lärare med stor branscherfarenhet. Du kommer att få använda den senaste tekniska utrustningen. Här får du chansen att bli utmanad och ta vara på hela din kapacitet, något som gör dig väl förberedd för vidare studier eller arbetsliv.

Du får också möjlighet att läsa vissa universitetskurser vid Stockholms Dramatiska högskola inom film-ämnet redan på gymnasiet. En möjlighet som öppnar ännu fler dörrar mot framtiden.

Efter årskurs ett har du möjlighet att fördjupa dig inom antingen foto och ljud eller manus och regi.

Utbildningens kvalitet visar sig genom att många av våra elever har gått vidare ut i arbetslivet och till både svenska och internationella filmhögskolor. Ett flertal av dem har även vunnit en mängd filmtävlingar, både svenska och internationella.

Då utbildningen har riksintag kan elever från hela landet söka som förstahandssökande till denna utbildning och har rätt till inackorderingsbidrag.

Vi arbetar med den senaste kameratekniken och följande program för bild- och ljudbehandling:

• AVID Media composer,
  • AVID Pro Tools
  • Adobe After Effects
  • Adobe Photoshop
  • Adobe Premiere  PRO
  • Logic
  • Newtek Tricaster

Besök gärna vår sida på Vimeo.

Kontaktpersoner:

Cecilia Kanger, lärare