Färdighetsprov animation 20-21

Till profilen Animation (inriktning Estetik och media) gör du ett färdighetsprov där du visar ditt intresse för att skapa berättelser med hjälp av tecknade bilder eller animationer (2D eller 3D). Efter sökperiodens slut blir du kallad till ett samtal där du får visa upp och förklara ditt färdighetsprov. Frågorna handlar om sådant som vi inte kan se i ditt arbete och som vi gärna vill veta lite mer om, exempelvis hur du kom på idén, vilka ljud du skulle ha använt dig av (om ditt färdighetsprov saknar ljud), vilka egenskaper karaktären har och om det finns någon bakgrundshistoria till din berättelse.

 

Uppgift

Skapa en berättelse i form av en kort tecknad serie eller som en kort animation. Om du skapar en animation får du gärna lägga på ljud.

Teknik och tema är valfritt så länge färdighetsprovet visar ditt intresse för att berätta med bilder och att du muntligt kan förklara för oss hur du tänkte när du skapade arbetsprovet. Gör du en tecknad serie räcker det med 3–5 bildrutor (du får skapa en längre serie om du vill), animerar du räcker det med några sekunders animation med valfri teknik (2D, 3D eller analog animation). Har du svårt att komma på en berättelse kan du skapa något på temat ”En hungrig person med ett tomt kylskåp”.

Ditt färdighetsprov tar du med dig till samtalet, du behöver alltså inte lämna in det i förväg. Vi behåller inget material och du får ta med dig det hem direkt efteråt. Har du skapat ett digitalt färdighetsprov kan du ta med dig det på ett USB-minne, på din telefon eller lägga upp det på exempelvis YouTube. Samtalet hålls kring vecka 12 eller 13 och tar ca 10–15 minuter.

Hur färdighetsprovet bedöms

Färdighetsprovet visar oss dina erfarenheter av bildberättande. I det praktiska arbetet mäter vi dina kunskaper i visuellt berättande och bildspråk/komposition/teknik. Genom intervjun mäter vi helhetsförståelsen kring bildberättande samt din förmåga att förklara idéer och processer. Färdighetsprovet motsvarar de huvudsakliga kunskapskrav som finns i animationskurserna.

 

Så här beräknas meritvärdet

Meritpoäng = Summan av de 16 eller 17 bästa betygen (max 340)
Färdighetsprovspoäng = 1–20 poäng x 16 (max 320)
Meritvärdet = Meritpoäng + Färdighetsprovspoäng (max 660)

 

Vid frågor, kontakta Jonas Melin, jonas.melin@edu.stockholm.se

Se våra animationer på https://vimeo.com/sterikanimation och hitta animationstips på https://sterikanimation.wordpress.com/

Dela: