Bild och formgivning

Utbildningen är till för dig som har ett stort intresse för bildskapande och vill ha en bred konstnärlig och kreativ utbildning inom bild- och formskapande. Utbildningen passar dig som vill söka dig vidare inom det konstnärliga, humanistiska eller samhällsvetenskapliga området. Eftersom Estetiska programmet är högskoleförberedande får du behörighet till att studera vidare efter gymnasiet. Utbildningen ger dig breda praktiska och teoretiska möjligheter till fortsatta studier.

Våra stora, ljusa välutrustade ateljéer gör det möjligt för dig att arbeta med olika uttryck och format, allt från skulptur i stort format till digitalt skapande. Du skapar såväl analogt med penna och färg, som digitalt med hjälp av datorer och ritplattor. Du får lära dig grunderna inom bildskapande, men du får också möjlighet till fördjupning inom det du är mest intresserad av. För att bredda kunskaperna ytterligare ingår det bland annat en kurs i Visuell kommunikation, en kurs i Foto samt specialiseringskurser i Bild. I kursen Estetisk kommunikation får du tillsammans med andra elever dessutom möjlighet att jobba fram en produktion där fler estetiska uttryck än bild ingår.

De tekniker vi arbetar mest med är teckning, måleri, keramik, grafik, modellbygge, analogt och digitalt foto, samt med programvaror som Photoshop, Indesign och Illustrator.

Du behöver inte ha arbetat med avancerade tekniker tidigare för att söka oss, däremot är det en stor fördel om du har erfarenhet och intresse av att skapa berättelser med hjälp av olika bilduttryck. Efter att ansökan är inskickad till Gymnasieantagningen blir du kallad till en intervju där du visar upp ett färdigt arbete och förklarar dina tankar.  

Läs mer på: https://steriksgymnasium.stockholm.se/estetiska-programmet  (Bild och formgivning). Följ oss också gärna på sociala medier:

https://www.instagram.com/steriksgymnasium/?hl=sv

https://sv-se.facebook.com/steriksgymnasium

Öppet Hus äger rum tisdag 3 december kl. 17:00-19:00 samt lördag 25 januari kl. 11:00-14:00

 

För mer information om utbildningen och färdighetsprovet, kontakta bildlärarna:

Annica Adsenius                         annica.adsenius@edu.stockholm.se

Matilda Evertsson                      matilda.evertsson@edu.stockholm.se

Birgitta Nord                                birgitta.nord@edu.stockholm.se

Instruktion för färdighetsprovet finns tillgängligt fr.o.m. v. 43.

Dela: