Programmet för hantverk och produktion, inriktning frisör

Programmet för hantverk och produktion med inriktning frisör är ett yrkesinriktat program som ska förbereda eleverna för arbete inom frisörbranschen.

Frisörutbildningen är för dig som tycker om människor och tycker om att arbeta med
dina händer.

Eleverna får ta del av grundläggande kunskaper inom färglära, formgivningsprocessen
och verktygslära.

Utbildningen är fyraårig och under utbildningen får eleverna prova på vanligt förekommande moment i frisöryrke såsom:

• Klippning
  • Färglära
  • Styling m.m

Vi arbetar också med kundbemötande och försäljning samt skötsel av verktyg.

I utbildingen ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande) på salong, den ligger i årskurs 3 och
i årskurs 4.

Programmet har en utpräglad yrkesinriktning som bör kunna leda till att eleven kan
arbeta inom frisörbranschen.

På de nationella programmen finns ämnen som alla ska läsa, gymnasiesärskolegemensamma ämnen. Det finns dessutom programgemensamma ämnen, programfördjupning och ett individuellt val.