Estetiska programmet

Estetiska programmet utvecklar din kreativitet, din förmåga till eget skapande och din förståelse för de estetiska uttryckens roll i samhället. Ditt val av inriktning och profil styr innehållet i utbildningen och hos oss kan du läsa:

• Animation

• Bild och formgivning

• Film och regi (spetsutbildning)

• Musikal

• Teater

Alla inriktningar på det Estetiska programmet ger behörighet till vidare högskolestudier.

Oavsett om du är intresserad av skådespeleri, filmljud, formgivning, musikal, animation, måleri, filmproduktion, dans, foto, att stå på scen, idébaserad konst, dramaturgi och berättande kan du hitta en utbildning hos oss som passar dig! Titta under våra inriktningar, för att se vilken som är just din framtida utbildning.

På det Estetiska programmet får du lära dig olika kreativa arbetssätt, både enskilt och i grupp. Nyfikenhet, kommunikation och förmåga att genomföra ett arbete från idé till färdigt resultat är centralt i utbildningen.

Studierna inom ditt kreativa område och den breda teoretiska utbildningen gör dig väl rustad att söka vidare till en mångfald av kreativa utbildningar och förbereder dig för högskolestudier inom främst de konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områdena.