Estetiska programmet - Teater

Har du ett starkt intresse för teater? En önskan att stå på scen? Förmedla viktiga berättelser? Möta publik? Arbeta tillsammans i kollektiva, konstnärliga processer?

Vill du i framtiden arbeta inom teater? Eller inom ett yrke där kunskap om mänskligt samspel står i fokus? Och samtidigt få behörighet till högskolan och hålla alla dörrar öppna? Då har du kommit helt rätt!

Poängplan Estetiska programmet, inriktning Teater

Krav för examen på högskoleförberedande program

Så ansöker du - Arbetsprov Teater

Monologer inför antagningar Teater 2018-2019

Programfördjupning (500 p)

• Fysisk teater
  • Regi
  • Röst
  • Sceniskt karaktärsarbete
  • Sceniskt karaktärsarbete - text

Teaterinriktningen på S:t Eriks gymnasium vänder sig till dig med ett starkt intresse för teater. Utbildningen utgår från skådespelarens arbete och under dina tre år hos oss kommer du medverka i flera olika uppsättningar, både små och stora.

Vi arbetar aktivt för att du ska få en bred förståelse för teaterns formspråk och hos oss
får du fördjupa dig i bland annat:

• barnteater
  • klassisk och modern text
  • improvisation
  • filmskådespeleri
  • mask och mim.

För oss är det viktigt att du blir en självständig, kreativ person - det går som en röd tråd genom hela utbildningen. Vi har därför valt att göra kursen Regi obligatoriskt för att du
ska få möjlighet att fördjupa sig inom även inom det området.

Årskurs tre gör vi en stor slutproduktion som spelas på en professionell teaterscen där du får en mycket god inblick i skapandeprocessen från idé till färdig föreställning.

Teaterinriktningen på S:t Eriks gymnasium är högskoleförberedande och ger dig utmärkta förutsättningar för vidare studier vid både konstnärliga och andra högskolor. Teaterutbildningen på S:t Eriks gymnasium har funnits sedan 1994 och många av våra gamla elever är idag framgångsrika skådespelare och regissörer, både i Sverige och internationellt.

Samtliga av våra teaterlärare är behöriga och har samtidigt en mycket aktiv kontakt med det verksamma teaterlivet. Det Estetiska programmet har också ett samarbete med Stadsteatern och flera andra teatrar i Stockholm som gör att vi går och ser många av deras föreställningar och lånar deras lokaler vid vissa av våra föreställningar.

Mia Malby, lärare/inriktningsledare
maria.malby@stockholm.se, telefon 08-508 38 276

Har du ett starkt intresse för teater? En önskan att stå på scen? Berätta viktiga berättelser? Kika in på klippet och se om vårt teaterprogram är något för dig! Utbildningen hos oss utgår från skådespelarens arbete och under dina tre år hos oss kommer du medverka i flera olika uppsättningar, både små och stora. Vi vill att du ska få en bred förståelse för teaterns formspråk och hos oss får du fördjupa dig i allt från barnteater, klassisk och modern text, improvisation, filmskådespeleri till mask och mim. För oss är det viktigt att du blir en självständig, kreativ person – det går som en röd tråd genom hela utbildningen och du ska lämna vår utbildning som en skapande individ, fylld av tillit till din egen förmåga. Utbildningen är högskoleförberedande och ger dig utmärkta förutsättningar för vidare studier vid både konstnärliga och andra högskolor. #sterik #gymnasium #viärsterik #jagärsterik #möjligheternas #skola #teater #scen #gestalta #skådespelare #manus

Ett inlägg delat av steriksgymnasium (@steriksgymnasium)